Portugese kippensoep

Er is niets lekkerders dan een goede kippensoep! Dit was de soep die ik vroeger op de boerderij kreeg in Portugal, waar ik opgroeide. We hadden veel kippen en af en toe ging er eentje de soep in. Juke wil nog even zeggen dat ze een groot bord kippensoep eet als ze ziek is.

ingrediƫnten

 • 1 kip (of 4 kippen bouten met poot)
 • 3 wortels
 • 1 grote ui
 • peperkorrels
 • 2 knoflook tenen (zonder schil)
 • 1 laurierblad
 • verse munt
 • 200gr orzo pasta (ook wel riso 74 genoemd)

Stappen

 • Plaats de kip in een grote soeppan en bedek met water. Doe daar twee wortels, 1ui, 8 peper korrels, knoflook en laurierblad bij. Dit kan nu 1,5 uur rustig koken. Doe er halverwege meer water bij zodat de kip onder blijft. Na 1,5uur het vuur uit doen en de kip in de bouillon laten afkoelen
 • Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon. Doe de bouillon weer terug in een pan
 • Stroop je mouwen op en haal het vlees van de kip af en doe het in de gezeefde bouillon.Goed opletten dat er geen botjes of velletjes de soep in gaan! Breng de soep heel zachtjes aan de kook.
 • Snijd 1 wortel in piepkleine blokjes en voeg toe aan de soep. Doe daar de orzo pasta bij en 3 takjes verse munt. Kook op heel laag vuur tot de pasta gaar is (ongeveer 10minuten). Voeg zout toe naar smaak.