Gevulde griezel paprika’s

Van dit Halloween recept worden wij vrolijk. De paprika’s zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens gruwelijk lekker. Happy Halloween allemaal!

Ingrediënten

  • 4 paprika’s (een mix van kleuren)

  • 25 g pijnboompitten

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 rode ui, fijn gesneden

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 1 aubergine, in kleine stukjes gesneden

  • 200 g bulgur en quinoa mix

  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree

  • rasp van 1 citroen

  • bosje basilicum, grof gehakt

Stappen

  • Snijd voorzichtig de bovenkant van de paprika’s en leg deze apart. Verwijder alle zaden en hol de paprika uit met een lepel.
  • Snijd met een klein mesje griezelige Halloween gezichten in de zijkant van elke paprika. Bewaar alle stukjes paprika die je daarbij weg snijdt.
  • Kook de bulgur en quinoa in 10 minuten gaar en giet af.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten een paar minuten in een droge pan.
  • Verhit de olie in een pan en verwarm de oven voor op 200℃.
  • Bak de ui totdat hij zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bak daarna de knoflook, restjes paprika en de kleine stukjes aubergine ongeveer 10 minuten, totdat de groenten zacht zijn. Breng ze op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat water toe als de pan te droog wordt.
  • Voeg de gare bulgur en quinoa aan de groenten toe en bak dit nog een paar minuten mee. Verwijder de pan van de warmtebron en voeg dan de citroenrasp, gehakte basilicum en pijnboompitten toe. Meng het geheel goed.
  • Vul elke paprika met de granenmix. Doe de ‘deksels’ weer op de
    paprika ‘s. Zet de gevulde paprika’s in een ingevette ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie. Bak ze 25 minuten onder de folie en tot slot nog 10 minuten zonder de folie, totdat ze er mooi geroosterd uit zien en de vulling goed heet is.