Spinazie Quiche

Deze quiche is het lekkerste als je hem de volgende dag koud eet, met een kop soep of wat gegrilde groentes. Hij is heel makkelijk om te maken en je ouders zullen heel trots zijn als je zoveel spinazie eet 🙂

Ingredients

  • 400gr spinazie

  • 4 eieren

  • 200ml room

  • 2 knoflook teentjes versnippert

  • 2 sjalotten versnippert

  • 1 rol bladerdeeg

  • nootmuskaat

Directions

  • Haal het bladerdeeg uit de ijskast en laat op kamer temperatuur komen, zodat je hem makkelijk uit kunt rollen. Zet de heteluchtoven aan op 180C.
  • Bak de uitjes en knoflook zachtjes in een grote koekenpan met wat olijfolie en zout en peper
  • Meng de eieren en de slagroom in een grote kom goed door elkaar. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak. Voeg de afgekoelde ui en knoflook hier aan toe.
  • Bedek een quiche vorm met het bladerdeeg en zorg dat hij goed dicht is, zodat de vulling goed in het bladerdeeg blijft. Laat het bakpapier er maar onder zitten want dan plakt de quiche niet aan de schaal.
  • Bak de spinazie in de grote koekenpan (eventueel in een paar keer, anders valt alles uit de pan). Als de spinazie zacht is, snijd hem op een plank en knijp het water uit de spinazie. Meng hem daarna door de ei en slagroom mix.
  • Giet de vulling voorzichtig op het bladerdeeg en zet de quiche ongeveer 30min in de oven.