Chocolade Crème

Zijn jullie ook zo dol op chocola? WIJ WEL! Dit toetje kun je in kleine kopjes maken of in een grote pudding vorm. Wij versieren het vaak met aardbeien of andere rode bessen en slagroom, maar je kunt er ook een lange vinger bij serveren of er een koekje overheen kruimelen.

ingrediënten

  • 220gr chocola (ik gebruik 70%puur)
  • 170ml room
  • 150ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • chili peper (optioneel)

STAPPEN

  • Verwarm de melk en de slagroom in een pan, let op dat je het niet laat koken. Doe daar een lepeltje vanille extract bij en een snufje zout (en evt chili vlokjes)
  • Klop de eieren goed door. Haal de pan van het vuur af, doe daar de chocolade stukjes door en laat smelten (ondertussen goed roeren)
  • Als het goed gemengd is voeg je de geklopte eieren erdoor. Even met de staafmixer erdoorheen.
  • Giet de creme in kleine bakjes en zet 3uur in de ijskast.
  • Vlak voor het serveren kun je het toetje versieren met geklopte room en sprinkles.