Kippenbouillon

Als wij een geroosterde kip hebben gegeten, trek ik na afloop altijd een bouillon van de botjes en het karkas. (Als je even geen kippenkarkas hebt liggen :), kun je ook gewoon een hele kip gebruiken en de stappen hieronder volgen. Maar als je een kippensoep wilt maken, klik dan hier ). Ik zet meestal de pan met de botjes aan nadat we de kip hebben gegeten en breng dan de kinderen naar bed. Als ik weer beneden kom is de bouillon bijna klaar. Ik geef hem dan de volgende dag mee naar school in een paar mooie thermosbekers die ik hier speciaal voor heb gekocht.

ingrediënten

  • karkas en botjes van een kip
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 8 peperkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook
ALLES IN DE PAN, GIET ER WATER OVER EN BRENG AAN DE KOOK

stappen

  • Doe alle ingrediënten in een soeppan en bedek met water. Breng aan de kook en laat zachtjes koken voor minimaal 1uur, maar liever 2 a 3uur. Giet er steeds weer een beetje warm water bij zodat de kip onder blijft.
  • Zeef de bouillon, voeg naar smaak zout toe en drinken maar!