Citroen en citroengras limonade

Dit lekkere drankje dronken we bij Kiln in London en mijn dochter wilde het meteen namaken. We hebben zoveel citroenen aan de boom in onze tuin in Portugal, dat een variatie aan “lemonades” heerlijk is. We nemen ook vaak citroenen mee in de koffer terug naar Nederland. Daar maken we dan lemonade of ingemaakte citroenen van.

ingrediƫnten

  • 2 citroenen
  • 1 fles water met prik
  • 2 stengels citroengras
  • honing
  • snufje zout
  • verse munt

stappen

  • Doe de in de lengte gesneden citroengras en het schil van een halve citroen in een pannetje met een heel klein beetje water en breng aan de kook. Zorg wel dat je alleen het gele gedeelte van de citroenschil erin doet, het witte deel is bitter. Laat dit zachtjes pruttelen en na 20minuten haal je het van het vuur af en meng je er 3 eetlepels honing en een snufje zout door.
  • Pers de citroenen in een grote kan met ijsblokjes. Meng daar de afgekoelde “citroengras thee” door. Doe daar de munt blaadjes bij en giet er langzaam het water met prik door. Serveer meteen.