
Dit is het favoriete recept van mijn kinderen. Het kan niet mislukken!
Zo maak je je eigen heerlijke afternoon tea….
Ingredients
500 g bloem
25 g bakpoeder
5 g zout
100 g witte basterdsuiker
250 g roomboter
200 ml melk
2 eieren
eventueel 250 g rozijnen
Directions
- Verwarm de oven voor op 220℃.
- Meng de bloem, bakpoeder, zout en basterdsuiker.
- Snijd de boter in blokjes en kneed erdoor.
- Meng de melk en 1 ei erdoor. Voeg eventueel als laatste 250g rozijnen toe.
- Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 3 cm dikte.
Steek er rondjes uit van 6 cm doorsnede. - Leg de scones op bakpapier en bestrijk ze met een losgeklopt ei.
- Bak de scones 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met geklopte room en jam.