Zomervruchten Tiramisu

Dit is een super makkelijk en kleurijk toetje dat iedereen lekker vindt! Je kunt allemaal zomervruchten gebruiken zoals bessen, frambozen, aardbeien, wat je maar lekker vindt. Maar je kunt ook een mix van bevroren rode vruchten gebruiken (koop een pakje extra en maak een lekkere smoothie).

Ingrediënten

  • 500gr Mascarpone
  • 500gr Rode Vruchten
  • 2 pakjes lange vingers
  • 3 eieren
  • 6 eetlepels suiker
  • glaasje Crème de Cassis (optioneel)
  • 30gr geroosterde amandel schaafsel
  • half reepje chocola

Stappen

  • Splits het eigeel van het eiwit. Goed opletten dat er geen eigeel bij het wit komt, anders kun je het eiwit niet stijf kloppen. Klop het eigeel met de suiker tot het licht en zacht is. Voeg dan de mascarpone toe en klop goed door
  • Doe de vruchten in een pannetje met de creme de cassis en 100ml water en breng zachtjes aan de kook voor 5minuten. Zeef de vruchten er uit en laat alles afkoelen.
  • Klop ook de eiwitten stijf (met een snufje zout) en meng deze heel voorzichtig met de hand door de mascarpone mix. Probeer het zoveel mogelijk licht en fluffy te houden.
  • Dompel de helft van de lange vingers in de vruchten sap en leg een laag in een mooie schaal. Doe daar de helft van de vruchten over en daar weer de helft van de mascarpone mix.
  • Doe hetzelfde met de andere helft van de lange vingers, de vruchten en de rest van de mascarpone daar weer over. Dit afdekken en minimaal 4uur in de ijskast zetten, maar het liefst tot de volgende dag.
  • Vlak voor het serveren strooi je de geroosterde amandel schijfjes en geraspte chocola er over. Als je nog wat vruchten hebt, kun je deze er ook op doen.