Deze maaltijd is in 20 minuten klaar en de kinderen zijn hier dol op. De zalm wordt mooi bruin in de oven met smaken van limoen en soya sauce. De soba noodles zitten vol umami door de limoen, vissauce en bosuitjes. De tomaatjes en komkommer maken het lekker knapperig.
Ingrediƫnten
Een mootje zalm per persoon
Komkommer in blokjes
Snoep tomaatjes in blokjes
Bosuitjes
Sap en rasp van 1 limoen
1 Pakje soba noodles (genoeg voor 5 personen)
Bosje koriander
Vissauce
Mirin (Japanse rijst azijn)
Sesamolie
Soya sauce
Verse gember
stappen
- Verwarm de oven voor op 180C. Doe de zalm in een vuurvaste schaal, besprenkel met zout, peper, olijfolie, de limoen rasp en wat geraspte verse gember. Zet in de oven tot de zalm mooi gegrild is, ongeveer 20min
- Breng een grote pan water aan de kook en doe daar de soba noodles in (ongeveer 5 minuten) tot ze gaar zijn. Giet af en “schrik” ze met koud water. Dit zorgt ervoor dat ze niet doorkoken.
- Maak het sausje voor de noodles: rasp in een bakje wat verse gember, voeg de sap van de limoen en de fijn gesneden bosuitjes en koriander toe. Doe hier wat scheutjes vissauce, soya saus, sesamolie en mirin bij naar smaak. Blijf roeren en proeven tot je het lekker vindt voor op de noodles. Meng het goed door de noodles. Je kunt altijd nog wat meer maken en toevoegen aan de soba.
- Bestrooi de soba met de stukjes tomaat en komkommer en serveer met de zalm.