Ravioli met ricotta en salieboter

Het loont echt de moeite om zelf pasta te maken. Voor kinderen is het heel leuk om zelf met de pasta machine aan de slag te gaan. Dit is echt een recept om samen in het weekend eens uitgebreid de tijd voor te nemen……

Ingrediƫnten

  • zie voor de verse pasta het basisrecept

  • 400 g ricotta (voor 400 g verse pasta)

  • rasp van 1 citroen

  • nootmuskaat naar smaak

  • 75 g boter en ongeveer 10 blaadjes salie voor de saus

  • geraspte Parmezaanse kaas

Stappen

  • Volg voor de verse pasta het basisrecept.
    Voor de vulling voeg je aan de ricotta rasp van 1 citroen en nootmuskaat naar smaak toe en roer dit goed door.
  • Rol lange dunne plakken van het deeg, wij gebruikten hiervoor de pastamachine. Je kunt ook een deegroller gebruiken. Rol een steeds dunnere plak deeg en zorg ervoor dat het deeg niet gaat plakken door het zo nodig te bestuiven met wat bloem.
  • Leg een plak deeg op een ravioli vorm of op het werkblad. Leg kleine bolletjes vulling op de plak deeg en bedek met dit een volgende plak.
    Druk het deeg voorzichtig aan tussen de bolletjes vulling (dit gaat het makkelijkste met een ravioli vorm, zie afbeelding).
  • Snijd de gevulde pasta in vierkantjes. Dit kan met een gewoon mes of met een rond ravioli mesje, je krijgt zo een mooi gekarteld resultaat dat typisch is voor ravioli.
  • Bestuif de ravioli met wat bloem en leg ze in een grote schaal klaar. Breng een grote pan water aan de kook.
  • Smelt ondertussen de boter met de blaadjes salie op een laag vuur. Voeg een paar lepels kokend water toe om een saus te maken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Kook de ravioli in ruim kokend water met wat zout op een matig vuur. Verse pasta hoeft maar enkele minuten te koken. Eigenlijk is het al zo goed als gaar als het water opnieuw begint te koken.
  • Giet de ravioli af en voeg dit bij de salieboter. Schud de pan heen en weer zodat alle zijdes bedekt raken met de saus.
  • Serveer de ravioli met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat citroenrasp. Buon appetito!