Moussaka met citroen en munt

Ingredi√čnten

 • 2 Aubergines

 • 1 Courgette

 • 1 Paprika

 • 4 Tomaten

 • 250gr Runder gehakt (of een pot rode linzen voor vegetarische optie)

 • 1 Grote rode ui

 • 2 Tenen knoflook


 • Griekse kruiden mix (kaneel, venkel zaad, komijn zaad, zout, paprika poeder, peper en gedroogde peterselie)

 • Klein blikje tomatenpuree

 • 5 Aardappelen (vastkokend)

 • 150gr geraspte kaas

 • 1 Citroen (sap en rasp)

 • Verse munt

Stappen

 • Snijd de courgette en de aubergine in plakken, leg op een bakplaat, giet er lekker wat olijfolie over en zout en peper en zet in de voorverwarmde oven (180C) tot ze goudbruin zijn, ongeveer 30min. Check halverwege even of ze omgedraaid moeten worden.
 • Ondertussen de tomaat, paprika en ui in stukjes snijden. De knoflook fijn snijden. De munt in stukjes snijden (ik gebruik lekker veel munt door de vleessaus, en de andere helft strooi ik over de moussaka als ik hem serveer)
 • Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak het gehakt rul gaar. (als je de vegetarische moussaka maakt sla je deze stap over :).
 • Bak de ui en paprika in wat meer olijfolie in de koekenpan bij het vlees. Doe daar de griekse kruiden bij en de tomatenpuree. Alles even lekker bruin laten bakken. Doe er vervolgens de gesneden tomaten (en voor de vegetarische optie, de uitgelekte linzen) bij en bak nog een paar minuten door. Giet er wat water en wat citroensap naar smaak bij en laat even lekker sudderen. Voeg er zout en peper en verse munt naar smaak aan toe.
 • Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
 • Leg een laagje gegrilde groentes in een kleine ovenschaal. Vervolgens de helft van de gehakt saus en weer een laagje gegrilde groentes erover. Dek af met de schijfjes aardappel en bestrooi met wat zout en peper en geraspte kaas.
 • Zet 45 tot 60min in een warme oven (180C). Bestrooi voor het serveren met verse munt en citroen rasp.