Zomerse salade van venkel, radijs, sinaasappel en halloumi

Deze zomerse salade zit boordevol groenten van dit seizoen. Wij zijn dol op radijsjes, wist je dat je het groene blad ook kunt eten? Het heeft een pittige smaak. Gooi het niet weg, maar probeer het eens op een boterham met kaas of gesneden door een salade. Venkel is een heerlijke groente met een lichte anijssmaak en het is ook nog eens erg gezond! Het loof kun je bewaren, daarvan maak je een heerlijke garnering.

Ingredi√čnten

 • 3 handsinaasappels

 • 1 grote venkel knol, schoongemaakt, bewaar het loof!

 • 150 g radijsjes, in kwarten gesneden

 • 5 dadels zonder pit, grof gesneden

 • 4 eetlepels olijfolie

 • 250 g halloumi kaas in blokjes

 • 1 eetlepel appelciderazijn

 • 2 theelepels mosterd

 • 1 eetlepel honing

 • 150 g groene salade (bijvoorbeeld waterkers, rucola, spinazie)

Stappen

 • Snijd van de sinaasappels de onderkant en de bovenkant af. Zet de sinaasappels neer en snijd met een scherp mes de schil er in stroken af, van boven naar beneden. Zorg dat je ook het witte gedeelte weg snijdt, dit is erg bitter. Leg de sinaasappel nu op zijn kant en snijd ronde plakken van ongeveer 1 cm.
 • Snijd de venkel zo dun mogelijk in reepjes.
 • Verhit een eetlepel olijfolie en bak daarin de halloumi blokjes 3-5 minuten op een hoog vuur. Draai ze regelmatig om totdat ze goudbruin zijn.
 • Maak een dressing van de rest van de olijfolie, de appelciderazijn, honing en mosterd. Meng het geheel goed. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
 • Was de groene salade en doe het in een grote schaal. Voeg de sinaasappel, venkel, radijsjes, dadels en halloumi toe. Strooi wat fijngehakt loof van de venkel over de salade en sprenkel tot slot de dressing erover.