Chicken Pot Pie

Deze winterse kippenpastei noemen mijn kinderen De Vogeltjespastei, uit het boek Griezels van Roald Dahl. Het boek en deze pastei zijn echte aanraders! Dit gerecht zit vol met lekkere groentes en kip en heeft een goed knapperig laagje bladerdeeg. Het leukste vindt mijn dochter Juke om het bladerdeeg te versieren, zo is hij iedere keer weer anders.

Ingrediƫnten

 • 60gr Boter

 • 1 Ui in blokjes

 • 1 Hele grote wortel in blokjes

 • 4 Celery sticks in blokjes

 • 1 Teentje knoflook in kleine stukjes

 • 300gr Kippenblokjes

 • 40gr Bloem

 • 2 Laurierblaadjes

 • 350ml Kippenbouillon

 • Verse thyme en peterselie

 • 200gr Doperwten

 • 1 Rol bladerdeeg op kamertemperatuur

Stappen

 • Bak de kip met een beetje olie goud bruin. Haal uit de pan en zet even opzij.
 • Smelt de boter in dezelfde koekenpan en gaar nu de blokjes ui, wortel, celery en knoflook op een laag vuur tot ze bijtgaar zijn.
 • Voeg de bloem toe en bak even goed mee, ongeveer 3 minuten. Doe de kip terug in de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Giet vervolgens langzaam de bouillon erbij en laat dit al roerend een paar minuten zachtjes pruttelen.
 • Zet het vuur uit, voeg de doperwtjes en verse kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en laat 20min afkoelen. Zet ondertussen de heteluchtoven aan op 180C graden.
 • Doe de kippenvulling in een vuurvaste schaal en bedek met bladerdeeg. Als je het bladerdeeg er heel over legt, vergeet dan niet om een paar gleufjes erin te snijden zodat de lucht eruit kan en je deeg goed knapperig kan worden. Bestrijk het deeg met ei en zet 30 a 40minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.