
Dit recept komt uit een kookboek dat ik heel veel gebruikt heb; Nigella Express. Goed eten en lekker snel klaar. Ik maak het recept kindvriendelijk zonder de wodka…
Ingrediƫnten
- 1 kg fusilli
- 600 g ‘sunblush’ tomaatjes
- 2 theelepels Maldon zout of 1 theelepel tafelzout
- 2 theelepels suiker
- 250 g mascarpone
- 40 g krulpeterselie, fijn gehakt
- Parmezaanse kaas, in vlokken geschaafd voor het serveren
Stappen
- Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta.
- Hak de peterselie heel fijn.
- Neem 100 gram van de half zongedroogde tomaatjes en hak ze heel fijn.
- Doe de fijngehakte tomaatjes in een kom bij de overige tomaat, het zout en de suiker. Laat het mengsel even staan terwijl je de pasta kookt.
- Kook de pasta volgens de instructies op het pak. Giet het af en voeg de mascarpone toe. Laat de mascarpone al roerend op een laag vuur bij de pasta smelten.
- Voeg het tomaten mengsel en de helft van de gehakte peterselie toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe de pasta in een mooie schaal en serveer met vlokken Parmezaanse kaas en de rest van de peterselie. Aan tafel!