
Tomatensoep is onze favoriet! Het is niet alleen heel lekker, maar ook een makkelijke manier om wat extra groenten te eten 😉
Ingrediënten
- 1 kg tomaten (tros- of romatomaten)
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 groenten bouillonblokjes
- 4 theelepels balsamico azijn
- een paar takjes verse tijm
Stappen
- Verwarm de oven voor op 220℃.
- Snijd de tomaten in parten. Snijd de ui en de knoflook fijn. Ris de kruiden van de takjes af, dat gaat heel gemakkelijk met je vingers.
- Doe de tomaten, ui, knoflook en kruiden in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout naar smaak.
- Rooster het tomatenmengsel 20 minuten in de oven totdat alles zacht en een beetje bruin is.
- Breng ondertussen 1 liter water aan de kook in een grote pan en verkruimel de bouillonblokjes erin. Laat de bouillon goed oplossen.
- Haal de pan van het vuur en voeg het geroosterde tomatenmengsel toe. Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer.
- Serveer met een klein scheutje balsamico azijn, wat geroosterd ontbijtspek en een knapperig stuk brood. Bon appetit!