Naan

Naan is een Indiaas plat gist brood. Als je dit één keer maakt kun je het daarna zonder recept maken. Dat is vooral heel handig als je kinderen hebt, dan kun je hier broodjes van maken, pizza’s en knoflook sticks.

ingrediënten

  • 1 Theelepel suiker
  • Kopje warm water
  • 1 Pakje gedroogde gist
  • 280gr Bloem
  • 3 eetlepels (griekse) yoghurt
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden

stappen

  • Meng de gist in een bakje met warm water en de suiker. Even roeren en laat 10 minuten staan. Je ziet langzaam lucht belletjes naar boven komen.
  • Doe de bloem in een grote kom en meng er 1 theelepel zout doorheen. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de yoghurt en het water met gist in. Meng zachtjes door elkaar. Giet de bloem mix op het aanrecht en kneed er een mooi zacht deeg van. Hard kneden voor 15minuten.
  • Smeer het deeg in met een beetje olijfolie en doe terug in de kom en bedek met een vochtige doek. Zet dit op een warme plaats en laat 1 uur rijzen.
  • Verwarm een gietijzeren pan op hoog vuur
  • Snijd vervolgens het deeg in 8 stukken. Rol ieder bolletje tot een plat brood en smeer in met een klein beetje olijfolie.
  • Smelt de boter in een pannetje met de knoflook.
  • Bak iedere Naan in de pan, keer na een paar minuten om en bak tot het deeg gaar is en er een paar zwarte plekken op zitten. “Verf” hier met een kwast wat gesmolten boter over en serveer meteen.