Tabbouleh

Er zijn veel verschillende manieren om Tabbouleh te maken en dat geldt zelfs voor de spelling van het woord! Dit is de versie die wij het lekkerste vinden…..Heerlijk bij kip met munt en citroen!

Ingrediƫnten

  • 225 g bulgur
  • 1 teentje knoflook
  • het sap van 1 grote citroen
  • 85 ml olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje munt
  • zout

Stappen

  • Breng een grote pan water aan de kook. Voeg wat zout en de bulgur toe en haal de pan meteen van het vuur. Laat de bulgur 10 minuten wellen, nadat je even goed geroerd hebt.
  • Giet de bulgur af en laat het goed afkoelen.
  • Maal de knoflook fijn met een vijzel en pers de citroen uit.
  • Was de bosjes kruiden en haal de blaadjes van de steeltjes. Hak ze heel fijn met een scherp mes.
  • Maak de dressing door de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de kruiden goed te mengen.
  • Voeg de dressing toe aan de afgekoelde bulgur (als de bulgur nog warm is, ‘koken’ de kruiden mee en dat is niet lekker). Meng het geheel goed en serveren maar!