Kip met munt en citroen

De verse kruiden marinade samen met het zuur van de citroen, zorgen voor een hele malse kip met super veel smaak! En natuurlijk ontbreekt bij ons thuis nooit de knoflook. Mijn geheime truc is het gebruiken van een staafmixer om een verse kruiden marinade te maken. Dat is lekker voor kip, vis en groentes, vooral als je ze op de bbq maakt. Lekker met couscous en sla.

Ingrediƫnten

  • 8 Kippendeijen

  • half bosje verse munt

  • half bosje verse koriander

  • 2 citroenen

  • 3 knoflook teentjes

  • 5 sjalotjes

  • laurier blaadjes

Directions

  • Verwarm de oven voor op 180C
  • Doe de kip in een vuurvaste schaal.
  • Pureer met de staafmixer de kruiden, knoflooktenen, sap van 1 citroen en zout en peper. Meng dit goed door de kip en laat 30min tot 1 dag marineren.
  • Doe de gepelde uitjes in grote stukken erbij, de laurierblaadjes en de gesneden citroen. Giet hier flink wat olijf olie over, goed mengen en dan kan het de oven in. Gaar voor 45min.