Gegrilde aubergine met mozzarella

Gegrilde groentes zijn zo makkelijk om te maken en hebben vaak zoveel meer smaak dan gekookte of gebakken groentes. Ik doe vaak verschillende groentes op een bakplaat, wat halve uitjes erbij, hele tenen knoflook en olijfolie, zout en peper erover, 30minuten in een verwarmde oven op 180C et voilà. Deze aubergine gril ik eerst, dan krijgt hij veel meer smaak. Daarna lekker de oven in met tomaten saus, knoflook en mozzarella. Het huis ruikt naar Italië!

Ingredients

  • 3 Aubergines

  • 1 Zakje mini mozzarella

  • 400gr Tomaten passata (1 blik)

  • Verse basilicum

  • 3 Teentjes knoflook fijn gesneden

AUBERGINE EERST EVEN GRILLEN MET VEEL OLIJFOLIE

Directions

  • Verwarm de oven voor op 180C
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken, leg op een bakplaat en doe er wat olijfolie en zout over. Gril in de oven voor ongeveer 25min tot ze mooi bruin zijn, keer ze halverwege even om.
  • Doe wat tomaten passata en de helft van de gesneden knoflook in een vuurvaste schaal. Bedek met een laag gegrilde aubergine, bedek weer met tomaten saus en knoflook en doe dit nogmaals. Eindig met tomaten saus. Giet daar wat olijfolie over, en de in stukjes gebroken mozzarella en wat zout.
  • Bedek met folie en gril in de oven voor 45min. Haal de folie er de laatste 15min af zodat de kaas lekker bruin wordt.