Deze koekjes zijn hartig en zoet en ze zijn knapperig en zacht tegelijk. Het zoete van de chocola en de crunch van de havermout is zo lekker na school met een kopje thee.

Ingredients
115gr Zachte boter
125gr Lichtbruine basterd suiker
1 ei
1/2 Theelepel vanille extract (of een zakje vanille suiker)
95gr (Spelt)bloem
1/2 Theelepel bak soda
Mespuntje kaneel
Mespuntje zout
120gr Havermout
100gr Chocolate chips (of in stukjes gesneden chocola)
30gr Geraspte kokos (optioneel)
Directions
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180C
- Mix de boter en de basterd suiker in de mixer tot ze romig zijn. Doe daar de vanille en het ei door en meng goed door.
- Meng in een kom alle droge ingrediƫnten (bloem, havermout, baksoda, zout, kaneel, de chocolate chips en eventueel de geraspte kokos)
- Doe voorzichtig alle droge ingrediƫnten bij de boter en mix even door. Dit is best moeilijk want je hebt nu een vrij hard deeg. Eventueel met een spatula zelf nog even mengen.
- Rol er kleine bolletjes van, plaats op een bakplaat met bakpapier en bak 10 a 12 minuten in de oven.