Rabarber Vlierbloesem Taart

Deze taart combineert het beste uit dit seizoen, rabarber en vlierbloesem. Het is een smeuige taart met smaken van citroen, geurige vliersiroop en het frisse van de rabarber. Je kunt ook goed variƫren, vervang de rabarber door aardbeien of frambozen. Serveer hem op het terras, lekker in het zonnetje. Kijk ook naar ons recept voor vlierbloesemsiroop.

Ingrediƫnten

 • Voor de geroosterde rabarber:

 • 400gr Rabarber gesneden in 4-5cm stukken

 • Suiker om te strooien

 • 1/2 Citroen, rasp en sap

 • Scheutje vlierbloesemsiroop

 • Voor de cake:

 • 115gr Boter

 • 100gr Amandelmeel

 • 200gr Suiker

 • Rasp van 1 citroen

 • 3 Eieren

 • 1 Theelepel vanille extract

 • 1 Eetlepel vlierbloesemsiroop

 • 100gr Bloem

 • 1 Theelepel bakpoeder

 • 1/2 Theelepel baksoda

 • 130gr Griekse yoghurt

 • Voor de vlierbloesem room:

 • 300ml Slagroom

 • Scheutje vlierbloesemsiroop

 • 100gr Griekse yoghurt

stappen

 • Verwarm de oven voor op 180C. Beboter de taartvorm.
 • Om de rabarber te roosteren, leg het op een bakplaat, besprenkel met een scheutje vlierbloesemsiroop, citroen sap en rasp en bestrooi met suiker. Zet in de oven tot het zacht is als je er met de vork in prikt (ongeveer 20min). Laat afkoelen.
 • Maak het beslag: Doe de zachte boter in de mixer en mix 2 minuten tot het smeuig is, doe daar de suiker en de citroen rasp bij en mix nog even goed samen voor 5 minuten tot het romig is. Doe de mixer nu wat zachter en voeg de eieren, vanille extract en siroop erdoor. Zonodig even met een spatula alles van de kanten af halen. Mix nu de yoghurt erdoor.
 • Combineer in een schaal de amandelmeel, bloem,bakpoeder en baksoda en een snufje zout. Voeg dit langzaam in twee delen door het beslag heen. Roer daarna met de hand de helft van de geroosterde rabarber erdoor en de vliersiroop. Giet voorzichtig in de taartvorm en zet gedurende ongeveer 35 a 45 min in de oven (tot een prikker er schoon uitkomt). Laat de taart afkoelen op een rek.
 • Voor de vlierbloesemroom: klop de room eerst op, voeg daar de yoghurt en klein scheutje siroop aan toe.
 • De taart kan de dag vantevoren gemaakt worden, klop de room op het laatste moment op en bedek dan de bovenkant van de taart vlak voor het serveren. Versier met de resterende rabarber en wat verse vlierbloesem en viooltjes.