Deze kleurrijke salade potjes zijn heerlijk voor een zomerse picknick of om mee te nemen als lunch. De potjes zitten boordevol knapperige groenten en de romige tonijn is erg lekker bij deze pastasalade. Buiten smaakt alles anders en lekkerder…..
Ingrediƫnten
350 g kleine pasta
200 g sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
een blikje (160 g) tonijn in olijfolie, uitgelekt
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
een klein bosje bieslook, versnipperd
200 g kerstomaatjes, in kwarten gesneden
1 oranje paprika, in kleine blokjes gesneden
1 blikje (200 g) mais, uitgelekt
Stappen
- Kook de pasta beetgaar en giet af. Voeg een scheutje olijfolie toe om te voorkomen dat de pasta plakkerig wordt.
- Kook de sperziebonen 2 minuten en spoel ze daarna direct af met koud water. Giet de boontjes af.
- Mix de tonijn met de mayonaise en de yoghurt, voeg de versnipperde bieslook toe.
- Verdeel de pasta over 4 glazen potten. Schep de tonijn dressing over de pasta. Voeg een laagje sperziebonen toe, gevolgd door een laagje kerstomaatjes, daarna de paprika en de mais. Dek af en zet in de koelkast, totdat je klaar bent voor een lekkere lunch!