Rijst bowl

Dit is perfect om met restjes te maken. Maak de rijst lekker knapperig, kies dan je eigen toppings en maak af met een simpel maar heel smaakvol Aziatisch sausje. Hier kun je eindeloos mee variëren! Probeer het eens met avocado of een stukje verse vis erbij.

ingrediënten

  • 1 kommetje gekookte rijst per persoon
  • 2 bosuitjes
  • 2 wortels julienne gesneden. (dat zijn dunne sliertjes)
  • 1 komkommer in dunne plakjes
  • een stukje verse gember
  • sesamolie
  • soy sauce
  • 1 ei per persoon

Stappen

  • Snijd de bosuitjes fijn en doe in een bakje. Rasp daar wat gember over en doe daar een scheutje sesamolie en soy sauce bij. Proef en pas aan tot je het lekker vindt
  • Rasp de wortel tot sliertjes, snijd de komkommer in dunne plakjes
  • Verwarm een koekenpan en doe er een scheutje sesamolie in. Als die goed warm is, bak je de rijst lekker knapperig in de pan (ongeveer 10 minuutjes, en goed roeren)
  • Doe de rijst in een bowl. Bak één eitje per persoon in de koekenpan.
  • Leg alles mooi op het bord, sausje erop, serveer, ( daarna lekker alles door elkaar mengen) en smullen maar!